Motoroptimering

Varje mjukvara är individuellt anpassad och skräddarsydd för just ditt fordon!

Optimeringen kan utföras på någon av våra anläggningar: Göteborg (HQ) - Stockholm - Skåne - Jönköping - Örebro - Storvik

Välj din bil nedan för att se vad vi kan erbjuda.

Nedan följer en kort beskrivning av vad stegen i allmänhet omfattar (kan skilja något beroende på bil/motor)
Bläddra fram din bilmodell i vår databas ovan för att se vilka steg/alternativ som är tillgängliga för just din bil.

 • Steg 1

  Mjukvara
  Med en Steg 1 mjukvara går vi in på djupet i bilens hjärna (ECU) och optimerar/justerar ett antal parametrar så som tändning, bränsletryck, laddtryck och diverse andra parametrar för att utnyttja motorns fulla potential. Olika värden justeras individuellt för att hitta just det optimala läget för din bil.
  Steg 1 är den mest populära motoroptimeringen. Detta omfattar enbart mjukvara som anpassas för mer effekt och högre vridmoment för att uppnå de utlovade effektsiffrorna. Detta resulterar i en klart piggare motor utan något slitage. Denna typ av motoroptimering passar bäst för den som är ute efter en piggare bil utan att behöva göra några fysiska ändringar.
  På AK-Tuning släpper vi loss kraften inom motorn och förhöjer effektiviteten för att skapa en karaktär som bilen borde haft redan från fabrik!
  Steg 1 utförandet tar ca 1-4 timmar beroende på bil.
 • Steg 2

  Mjukvara (+avgassystem (downpipe) och insug)

  För dem som vill ha lite mer pulver än steg 1, så kan vi erbjuda steg 2 som består av att optimera ett antal element runt motorn för att öka motorns effektivitet. Det handlar först och främst om insug samt avgassystem.
  Många luftintagssystem är mycket restriktiva på grund av sin anti-resonansstruktur som är avsedd att dämpa motorns inloppsljud. Genom att montera ett sportluftfilter/insug eller anpassat luftintag tillåts mer luftflöde till motorn och vi får en bra effektförstärkning.
  Vi kan saluföra samt installera de nödvändiga delarna för steg 2.
  Kontakta oss för mer information kring effekt, pris samt tidsåtgång.

 • Steg 3

  Mjukvara (+nödvändig hårdvara)

  Vid steg 3 går vi ett steg längre. Här är det oftast en hel del hårdvara som behöver bytas ut så som turbo, högtryckspump, intercooler, tändstift m.m
  Om prestanda är vad du letar efter så kommer du garanterat inte bli besviken med en Steg 3 uppgradering. Här går vi fullt ut och pressar gränserna till max. Effekten vrids upp ännu ett steg för att exploatera odjuret du inte visste fanns!
  Kontakta oss för mer information kring effekt, pris samt tidsåtgång.

 • Växellådsoptimering (TCU)

  DSG/S-tronic & BMW ZF

  Alla våra optimeringar är skräddarsydda utefter just din unika bil/motor.
  Vi kan även optimera din växellåda i din VAG (Audi, Skoda, Seat & VW mfl) men även BMWs växellådor E, F och G-Serien.
  Klicka HÄR för mer information.

  Kontakta oss för mer information kring effekt, pris samt tidsåtgång.

 • ECO

  ECO optimering är en individuell omprogrammering av fordonets motorstyrningssystem (ECU).
  Alla värden som programmeras och anpassas har ett syfte för detta val: minska bränsleförbrukningen samt en trevligare karaktär som imponerar.

 • Vi utvecklade alternativpaketet AKT+ för att ge våra kunder den ultimata körupplevelsen. Genom att lägga till ny programkod till det ursprungliga motorstyrdonet kan vi programmera in nya funktioner för ännu mer körglädje för dem som klarar det:

   Pops & Bangs (burble)

   Launch Control

   Map-switch


   RPM justering


   Start/Stop inaktivering


  (klicka på alternativen ovan för mer information)


Licensierad WinOls: